UN GHIOZDAN PENTRU UN ȘCOLAR

Se apropie cu pași repezi începere anului școlar. Cum am întâlnit atâția copii în nevoi, ne-am gândit organizăm un nou proiect: ''Un ghiozdan pentru un școlar''. Ce ne-a determinat ne gândim la acest proiect? 

https://suntemvocealor.galantom.ro/projects/view?id=1476

     Credem că educația și credința pot schimbă în bine oameni și generații. Avem nevoie de ajutorul d-voastră, și în celelalte proiecte, avem 20 de copii pe lista, ne implicăm fiecare copil primească câte un ghiozdan plin cu rechizite pentru noul an școlar, în funcție de vârstă și clasa în care e? 

    

     P.S. Daca stiti copii pe care am putea sa ii ajutam, va rugam sa ne scrieti datele cerute in tabel si ii vom adauga. Speram ca vom fi ajutati de cat mai multi! 

     Toti copiii din tabel au primit ghiozdanelele cumparate de voi. Bucuria li se citeste pe chip si au tinut mortis sa ne promita ca vor invata bine la scoala, chiar au spus, toti in cor, ca ne asteapta sa ii vizitam la Scoala nr. 10, acolo ii vom gasi si ne putem interesa de situatia lor scolara.O vom face, si ii vom ajuta sa reuseasca.Punandu-le ghiozdanele in spate parca simteam ca le tai aripile, dar acum gandesc ca de fapt ii ajutam sa zboare, sa iasa din conditia in care traiesc, sa vada un viitor mai bun, sa aiba carte ca sa aiba parte.O parte din ghiozdane au mers pe Dealul Cetatii, 5 la numar, o alta parte la 3 copii din Sarasau. Vom reusi impreuna sa ii ajutam! Din nou, mii de multumiri!!! 

     9 copii din tabel au primit deja ghiozdanelele oferite de sponsori, ei mergand la Centru de Zi am reusit sa ii surprindem facand activitati in acest centru. Se poate citi bucuria copiilor si mandria parintilor cand au primit ceea ce d-voastra ati oferit. Maine urmeaza sa inmanam si celelate ghiozdane. Ca si un indemn ce ar trebui sa ii urmeze toata viata, le-am citit cateva randuri ce vin din partea noastra catre toti copiii ce luni incep scoala: 

     ''Ţin să vă încurajez să vă susţineţi întotdeauna ideile, să încercaţi să vă apropiaţi părinţii implicându-vă în viaţa lor şi să nu îi lăsaţi să decidă pentru voi fără să ţină cont şi de părerea voastră. 

     Vă încurajez să vă iubiţi şi respectaţi profesorii, colegii şi pe ceilalţi adulţi şi tineri din jur, dar în momentul când vedeţi o nedreptate, să nu vă fie frică să spuneţi lucrurilor pe nume şi să luptaţi pentru valorile bune în care credeţi, chiar dacă veţi mai greşi (mari inventatori au ajuns la descoperiri mari prin greşeli). 

     Vă încurajez să nu vă demoralizaţi şi să luptaţi pentru visele voastre chiar şi când cineva va încerca insistent să vă descurajeze. Aveţi încredere în propriile forţe şi luptaţi să vă dezvoltaţi personal în mod continuu (toată viaţa e o învăţătură). 

     Ţineţi minte şi atitudinile rele ale adulţilor şi ale celorlalţi de vârsta voastră şi când veţi fi mari să nu faceţi ca ei, să nu le imitaţi greşelile. Vorba aceea: ce ţie nu-ţi place, nici altuia nu face. 

     Să nu uitaţi de cei care v-au făcut bine şi, indiferent cât de ocupate vă vor fi vieţile, faceţi-vă timp să îi vizitaţi ca să le reamintiţi că le mulţumiţi. 

     Vă încurajez să vă păstraţi inocenţa şi să reamintiţi şi adulţilor valorile biblice c-are spun că omul care pierde copilul din el e un om mort. 

     Şi nu uitaţi: viitorul mare este al vostru şi nu al adulţilor “mici”!'' Otilia Sandor