ȘCOALA VOCEA SOARELUI
     ''Școala Vocea Soarelui este o școală de meserii profesionale, teoretice și digitale având și adresabilitatea unui centru social pentru copii fără posibilități materiale.

     Misiunea Școală Vocea Soarelui

     Misiunea Școală Vocea Soarelui este de a dezvoltă și implementa o experiență educațională completă, prin atingerea unui echilibrului între realizările educaționale și dezvoltarea socială, emoțională, fizică, spirituală.

Motto :

Măreția ta este limitată doar de educația și  investițiile pe care le faci în ține
 
     Viziunea Școală Vocea Soarelui 
 
     Este  dezvolte cât mai multe școli de profil în România care dea naștere la cel puțîn 10000 de modele de oameni buni demne de urmat în societatea noastră în următorii 100 de ani.
 
     Valorile Școală Vocea Soarelui

* Educație, nu profit

* Transparență

* Educație pentru construirea și întărirea caracterului

* Apartenența la comunitate

* Cadre didactice excepționale, rezultate excepționale

* Principii morale înalte

Crezul Școală Vocea Soarelui

     Școală Vocea Soarelui se croiește după o nouă cale spre educația comunitățîi cea de-a patra cale.

     Pentru a reuși acest lucru, trebuie să dovedim responsabilitate socială și să ne acceptăm cu toțîi obligațiile sociale față de ceilalți membri ai comunității. Școala noastră este întemeiată pe intenția de a atinge aceste țeluri.

     Școală Vocea Soarelui este o școală tippatra cale în educație, o școală pentru comunitate, născută din comunitate, cu un mod de abordare și organizare diferită de a altor școli

     Prima cale este Școala Bisericii. 

     A două cale e a Școlii Private deținute de o familie sau o persoană. 

     A treia calecea în care statul susține Școlile Publice.). 

     A patra cale în educație reprezintă un pod între educație și societate,no școală fântână în inima comunitățîicare atrage oamenii spre ea, oferă calități estetice și flux de cunoștințe societății.

     Beneficiile  pentru a patra cale în educație:

     Școală Vocea Soarelui, o școală-fântână care atrage membrii comunitățîi, oferindu-le posibilitatea de a se implică în beneficiul educației. Oricine poate contribui cu diverse resurse, pentru crearea unui mediu optim de învățare: copiii, profesorii, părinții, fondatorii, guvernatorii, ambasadorii sau sponsorii – cu toții provenind din comunitatea extinsă.

     Școală Vocea Soarelui are un curriculum prin care elevul va fi pregătit pentru viață, unul centrat pe impulsionarea adresării de către elevi a problemelor sociale reale, a aspectelor importante pentru umanitate și a întrebărilor care contează cu adevărat. Acesta reprezintă o îndepărtare semnificativă față de modelul educațional tip fabrică din trecut. Se va îndepărta tot mai mult de educația bazată pe manuale, hârtii și creioane, educația centrată pe cadrul didactic, și va introduce modalități noi de înțelegere a conceptelor de cunoștințe și educație. Scopul nostru este acela de a schimbă manieră în care oamenii percep educația, prin accentul pus pe dezvoltarea abilităților precum:

* Gândire critică și capacități de rezolvare a problemelor

* Colaborare în cadrul unor grupuri diverse și conducere prin influență

* Agilitate și adaptabilitate; învățare durabilă și solidă

* Inițiativă și antreprenoriat

* Comunicare eficientă oral și în scris

* Accesarea și analiză informațiilor

* Curiozitate și imaginație

     În prezent, trebuie să vedem elevii într-un context diferit față de trecut, când aceștia mergeau la școală, unde petreceau o anumită perioadă de timp, frecventând anumite cursuri, primind note și absolvind. 
     Trebuie să stârnim și să susținem interesul elevilor pentru educație, ajutându-i să înțeleagă cum studiul îi pregătește pentru viață în lumea reală. Trebuie să le inducem curiozitatea, care este esențială pentru învățarea continuă. Trebuie să fim flexibili în predare și să le trezim elevilor entuziasmul pentru  ei să devină ingenioși și dornici de a continuă să învețe chiar și în afară timpului petrecut în cadrul școlii.
     Școală Vocea Soarelui este un proiect inițiat  de Asociația Suntem Vocea Lor, SunRai și Academia Valea.''