BUNICUL DIN BOGDAN VODA


https://www.facebook.com/opris.ionicaviorica/posts/3594206827298661

     

Opt luni de când l-am întâlnit prima dată, opt luni de când primește meniu zilnic, pentru că am vrut să fie hrănit. Opt luni de când încercăm să dăm de băiatul dânsului, nimeni nu știa nimic. După ce a văzut că nu îi vrem răul, a prins încredere în noi, ne-a dat numărul de telefon al băiatului. Patru luni de când încercăm să îl convingem pe băiatul bătrânului că asta nu e viață, că vrem să ajutăm, să ne dea acordul să îl ducem la un centru, să îi oferim o viață normală. Toate fără nici un rezultat. Acum trei săptămâni am dat de nepoata domnului (fiica fratelui), ne-a fost alături în demersul de a-l convinge pe băiatul bătrânului să accepte ajutorul, trei săptămâni de tratative, asta până în seara când, speriat că bătrânul nu mai reacționează, ne-a spus: "Faceți ce vreți cu el."

     În drum spre spital mă gândeam cât timp am pierdut, însă fără acordul familiei am avut mâinile legate.

Plan de viitor: dus la un centru unde poate fi hrănit, spălat,  tratat corespunzător. Nu vrea departe de casă, așa că singura variantă este Ocna Șugătag. Ne costă, mult, dar nu avem altă soluție.

Plata lunară este de 2400 de RON, cu pampersii noștri. Prima luna vom plăti noi, timp în care dorim să îi facem încadrare în grad de handicap. Cu indemnizația ce o va primi de acolo și cu pensia, își va plăti singur șederea acolo.

     Pentru astfel de cazuri vă cer meniuri în așteptare, faceți un calcul, și veți vedea cât veți reuși să ajutați, poate nu va dați seama, dar pentru cazuri sociale de tipul acesta este mult, și vă mulțumim!

     Nu postăm de fiecare dată, postăm doar când avem nevoie de voi, când singuri nu mai putem.